Forum Satyryczno-Rozrywkowe Miasta Grodków Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Polak głodny to zły ,najedzony to....... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:20, 24 Paź 2010 Powrót do góry

Ha! a co dziś gotujecie?. Bo ja flaki na rosole!. Jakiś czas temu potrawa Ta została przez jedną ze stacji u angoli ( to Ci od Dżemu) wybrana nie wiedzieć czemu jako "najbardziej obrzydliwa?".To palanty!. Krewetki i małże razem z kawiorem chowają się przy naszych Flaczkach!.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Damian Kapinos




Dołączył: 23 Wrz 2010
Posty: 17 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:54, 24 Paź 2010 Powrót do góry

Ja standardowo mam w niedziele rosołek z makaronem i mięsko Razz

Właśnie oglądałem dziś na TVN-e program Magdy Gessler "Kuchenne rewolucje". Pokazywali jedną restauracje w małej miejscowości, gdzie wszystkie żarcia z proszku robili, sama chemia. W życiu bym rosołu z proszku nie zjadł.

A program bardzo dobry, ciekawy i fajny jest. Pani Magda nie pierdzieli się, ostro krytykuje mówi co jej ślina na język przyniesie.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
ROBIN




Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 801 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 11:59, 24 Paź 2010 Powrót do góry

A już byś nie zjadł nie jadłeś chińszczyzny ( rosołek ogień haha )


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
agata




Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 443 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdzies w terenie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 16:39, 24 Paź 2010 Powrót do góry

Ja w niedziele nie gotuje od tego mam męża

roladki czerwona kapusta na ciepło kluski śląskie i oczywiście rosołek- dzisiaj z grzybkiem Smile przed duuuuuuuuuuużo wina Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 17:15, 24 Paź 2010 Powrót do góry

Aj zaraz, zaraz ! roladki czerwona kapusta na ciepło , kluski i rosołek ok ! ale co tu robi Grzyb w rosole droga Agato !.

Ps. Fajnego masz mena skoro potrafi zawinąć roladki i ulepić kluchy!. Ale tak ma być w niedzielę!. Pa Pa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
agata




Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 443 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdzies w terenie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 17:36, 24 Paź 2010 Powrót do góry

A to to wiem, ale cięż ka praca przez kilkanaście lat Wink
Trzeba coś zmieniać i powiem, że pycha dwa suszone podgrzybki i smaczek identyczny ale wyrazisty . polecam dla wyrafinowanych smakoszy.

Ja nim jestem bo nie muszę za wiele gotować Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
ROBIN




Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 801 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 19:18, 24 Paź 2010 Powrót do góry

w górach rosną podgrzybki ? agata Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
agata




Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 443 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdzies w terenie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 16:27, 27 Paź 2010 Powrót do góry

Ja mam prosto z Polski!!
A ten grzybek dla zainteresowanych to pod koniec gotowania aby rosół koloru nie zmienił Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 10:36, 29 Paź 2010 Powrót do góry

Spróbuję tego podgrzybka jutro podczas gotowania rosołu pod koniec tak jak mówisz , Ale trochę się boję by nie zrobić hi bigosu z Tego agato!.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
agata




Dołączył: 12 Paź 2009
Posty: 443 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: gdzies w terenie
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 12:45, 29 Paź 2010 Powrót do góry

Bez obaw, pod koniec jeden góra dwa suszone , smak będzie wyrazisty NIE GOTOWAĆ bo zmieni sie kolor rosołu (rosołu nigdy nie gotujemy) niech sobie jakieś 10/15 min po pyrka jeszcze.
Ja tam jestem otwarta na zmiany:)
Dla złotego koloru daję łupkę z cebuli ale to już pisałam , słyszałam że dają buraka ale jeszcze nie próbowałam, dla ostrego smaku dają czosnek - dla mnie się to kłóci, natomiast na weselu miałam okazję jeść rosół z odrobiną kalafiora ( osobno gotowany podany z makaronem i zalany rosołem) dla mnie bomba

Moje motto brzmi : Dobre z dobrym, musi być dobre ! - więc bez obaw Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 16:24, 29 Paź 2010 Powrót do góry

Dobra spróbuję jutro!. W razie czego będzie na Ciebie. Ok!

Ps. to , że rosół ma się nie gotować tylko "pyrkać" to wiem od zawsze!. I dlatego są moje obawy co do KOLORU!. A czosnek daję zawsze i Twoją Łupinę odkąd powiedziałaś o Tym. Pozdro!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 13:53, 30 Paź 2010 Powrót do góry

Agataaa !! ty wiesz CO!. Te dwa podgrzybki w rosole po prostu klasa. I rosół koloru nie zmienił!. A czosnek choć jeden ząbek to Ci polecam pycha!.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
zombi




Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 573 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:03, 30 Paź 2010 Powrót do góry

Co wy tu za magie uprawiacie:) grzyby w rosole? hiee , ja dziś zjadłem obiad na mym słonecznym tarasie widok na drzewa kolorowe liście boskooo Wink. I też polecam hehe no wiem nie macie tarasu...


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez zombi dnia Sob 18:04, 30 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
moon




Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 639 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:20, 30 Paź 2010 Powrót do góry

zombi napisał:
Co wy tu za magie uprawiacie:) grzyby w rosole? hiee , ja dziś zjadłem obiad na mym słonecznym tarasie widok na drzewa kolorowe liście boskooo Wink. I też polecam hehe no wiem nie macie tarasu...


Aaa to to Ty obszarnik jesteś zombi!. A poglądy masz czerwone jak Barszcz z uszkami Hi, Hi!.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
zombi




Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 573 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18:31, 30 Paź 2010 Powrót do góry

Coś ty zwariował prawdę mówiąc barszczu nie lubię , ale za to uwielbiam pomidorową z makaronem pycha Wink

ps .idę coś przekąsić Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez zombi dnia Sob 18:32, 30 Paź 2010, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)